- 7 Eylül 2023
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Bora Kılıç
- Zorluk: Kolay
- Görüntüleme323
🔪Hazırlanışı
-Orta sertlikte bir şeftaliyi ikiye kesip çekirdeğini çıkarın.
-Şerbet kıvamındaki sosu bir kapta hazırlayıp, şeftalinin her yerine sürün ve 15dk içinde bekletin. Tabağa koyunca dengede durması için şeftalinin yuvarlak kısımlarını azıcık kesebilirsiniz.
-Izgara yapmaya uygun bir tavada, iç kısmını kızarana kadar, arkasını da 2 dk pişirin. Izgara olurken kapak kapatırsanız içi de yumuşar daha güzel olur.
-Şeftalinin ılınmasını beklerken dondurmayı hazırlayabilirsiniz. Donmuş meyveleri Yonanas’a koymadan önce oda sıcaklığında 5-6 dakika bekletin.
-Sıralama olarak önce 1 muz, sonra şeftali ve badem ezmesi, en son da kalan diğer muzu ekleyerek dondurmanızı hazırlayın.
-Tatlınızı hazırladıktan sonra kalan dondurmayı buzlukta bekletebilirsiniz. Yemeden 10 dk önce buzluktan çıkarmanızı öneririm.
Yorum Yap